HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.05.23. 19:07 covy

A Magyarország - Thaiföld mérkőzés elé

Ma este a középdöntőkkel folytatódnak a világbajnokság küzdelmei. Magyarország lázban, ahogy ezt itt a fórumon is tapasztalhatjuk. A világbajnokságot meg fogjuk nyerni, DD megdicsőül, és nehéz kenyeret ad minden utána következő kapitány kezébe. Addig egy kicsit pihenjünk, élvezzük az életet, izguljunk a meccsek alatt, mintha előfordulhatna, hogy nem mi nyerünk.

Három hete már, hogy utoljára találkoztunk, ám ez idő alatt a válogatott körül nem állt meg az élet. Egymást érték a díszebédek, díszvacsorák, dedikálással egybekötött avatóünnepségek, sajtótájékoztatók, meg persze a szokásos kávéházi körutak.

Hát edzeni meg ki fog? - vonja össze szemöldökét a gondos olvasó.

Nos, ha a gondos olvasónak sok ideje van, futhat pár kört a válogatott helyett. Egyébként a meccs előtt lesz átmozgatás, és a csapatorvos szerint ennyi bőségesen elég lesz a ma esti ellenfél, Thaiföld válogatottja ellen.

Mit kell tudni a thaiföldiekről?

Ők a világbajnokság egyik meglepetéscsapata. Hajtós, rakkolós ázsiai gárda. Vagyis hát, inkább ilyen szétvarrt, agyonmelírozott hülyegyerekcsapat. A média kedvenceinek számítanak, mióta kiderült, hogy csodamódszer gyanánt a mérkőzések szünetében 12 éves fiúk olajozzák és masszírozzák az aranylábúikat. Így van, ne féljünk kimondani: ellenfelünk azt a fajta pornográf erkölcstelenséget, barbár thaiboxos harci szellemet, élveteg masszázs- és hiperegzotikus konyhakultúrát képviseli, amitől a magyar ember ösztönösen idegenkedik. Arról már nem is beszélve, hogy a thai gazdaság a tengerparti idegenforgalomra épül, nekünk meg nincs tengerünk, amíg nájntinájn Voczelka és DD vissza nem veszik.
Én belefojtanám Thaiföldet mindenestül a Balatonba.

Sajnos, mi megint frusztráltak vagyunk, és görcsölünk. Minket nem masszírozgat az Élet. Történt ugyanis - bár bizonyára már mindenki értesült róla -, hogy Fekete és Losonczi elhagyták a keretet. Most nem köll itt nagy szemeket mereszteni, remegő pillákon rezgő könnycseppekkel. Ez van, és kész. DD így döntött, tehát így kellett lennie.

De miva, mivamiva, mit beszélsz, mi ez az egész?

Elege lett DD-nek ebből az egészből, hogy ez a két fiú állandóan részegeskedik, meg minden. Most akkor VB-t nyerni jöttünk, vagy csak ez a köcsög sztárkodás megy majd végig? DD világosan tudta a választ. Arról már nem is szólva, hogy siralmas jelentések érkeztek az Agrárügyi Minisztériumból: nem dolgoztak ezek a farmokon se semmit, a gaz verte fel a földjeiket, és a méteres fűszálak közt éhes patkányok surrognak. Nem maradt más hátra, DD elébük állott, és elkezdte finoman elővezetni a tutit:
"Ne csináljátok már, hogy nem csináltok semmit. Itt vagyunk Antwerpenben már egy hete, és még a múzeumot sem néztétek meg? Gyertek szépen, megnézzük együtt. Kurva szép a kertje, majd meglátjátok."
Mit volt mit tenni, amazok kelletlenük mesterük után lódultak. Közben egymásra néztek, és nem volt azokban a tekintetekben már semmi. Kiégtek egy pillanat alatt, ahogy egy csepp huszonöt wattos.
DD megállt a kert közepén, a szökőkúttal szemben, a legújabb fehér öltönyében, és a Napra lehetett nézni, de őrá nem. Felemelte a mutatóujját, ami sosem szok semmi jót jelenteni.
"Nézzétek. Gondolkodtam a dolgotokon, és úgy határoztam, kibaszlak benneteket a keretből. Undorodom az ilyesmitől, hogy inni munka helyett, nem bírom elviselni a részeg szagotokat. Losikám, majd gyakorold otthon a tiziket, ha lesz időd. Úgy érzem, ez így korrekt, minden jót. Akkor szervusztok."

Megnézte, hogy a derült ég nem akar-e rászakadni (nem véletlenül nem akarta valamelyik csendes múzeumi teremben közölni a hírt), aztán sarkon fordult, és jókedvűen visszaszökdécselt a szállodába.

A két eltávolított játékos azonnal bejelentette visszavonulását, de ők kb. addig a bejelentésig voltak érdekesek, onnantól már nemigen.

Feketéért talán egy kicsit nagyobb kár, de Kubinyi már a közeljövőben méltó utódává válhat. Mesélik, hogy első válogatott szereplését követően megivott másfél liter kevertet, és ezt a szokását azóta is megismételte párszor, emiatt kockás előkében véd, szóval nem akármilyen tehetség őrzi majd kapunkat a világbajnokság legélesebb meccsein. Feketét azért hiányolhatjuk majd, mert az egész világ rokonszenvezve nézte bimbózó románcát a belga kapuslánnyal, Gabi Leijs-szel (177495692), akinek feltett szándéka a férfiválogatottba is bekerülni (átoperálás nélkül), azon egyszerű oknál fogva, hogy hazájában nincs jobb nála. Gabit rendkívül letörte, hogy Belgium nem tudott a középdöntőig jutni házigazdaként, és mivel a Goblin Spurinál már elég jól megtanult magyarul, elcsábította a nagy esélyes magyar válogatott kapusát, némi könnyű vigasz reményében.
Hát, Feketének tényleg nincs fontosabb dolga már, mint az antwerpi aszfalton grasszálni, a farmerzseben keresztül szorongatva Gabi formás fenekét. Meg-megállni a kirakatok előtt, és megvenni mindent, amit Gabi kíván. Reménykedni éjjel, hogy Gabi még mindig szeret, és nem egy fiatalabb, aktívabb kapuskára vágyik.
Fekete gyötrődik, valamiféle biztosítékot szeretne a folytatásról.
"Szívecske, figyemá, éted. Mit fogsz szólni, ha a fiúk megnyerik a vébét, és én nem leszek ott közöttük?"
"Szíjat hasítok a hátadból" - suttogta a vörös veszedelem szerelmesen. - "És akkor is, ha megtudom, hogy kikezdesz Bak Lucával (201380434), amíg én edzőtáborban vagyok. Miért? Mégis mire gondoltál, ez a legkevesebb, amit elvárhatok azért, hogy mostantól én hozom haza a pénzt. Na, ne duzzogj, mackó, gyere, nézzük inkább innen az ágyból ezt a Magyarország-Thaiföld meccset."

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott halott


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr91539749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása