HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.11.04. 16:18 covy

U20 - Bemutatkozik a keret - Középpályások

Péter „Grubó(sz), Gugolovics” Gruborovics (183064479)

A Gruborovics nevet a focit szeretők már a nyolcvanas években ismerték Szegeden. Gruborovics Tibor bal lábától zengett a lelátó, ám ő '89-ben hőallergiára hivatkozva felköltözött északra, Finnországba. Péter (aki Tibor másodunokatestvére volt, ám ekkor még csak Róza néni őzike szemű kisunokája) ebben az évben ismerkedett meg a születésnap fogalmával. Úgy 8 évvel ezt követően már az atyai szigor, pofonokban kifejezett módozatáról szerzett tapasztalatokat, mivel a kedves apukát abban az évben harmadszor kérte fel írásban az iskolaigazgató, hogy pénztári időpontban fizesse be az 1500x1200 mm-es üvegtábla anyagdíját + szerelési költséget.

Igazgató úr persze emellett megjegyezte, hogy Petike termelékenysége mögött igazi tehetség húzódik. A heves vérmérsékletű apuka szerint a dróthálós üvegek hiánya. Az iskolavezető ennek ellenére titokban beajánlotta a fiút a panelházak túlfelén elhelyezkedő BLASZ II-es Hazárd megye Lordjaihoz, akik szíves örömest öltöttek mezt Petikére, persze némi tagsági díj fejében.

Teltek-múltak az esztendők, és Petikéből Grubó lett (társai aggatták rá a nevet). A klub viszont csődközeli helyzetbe került, és a fiataloknak beígért görög edzőtáborozást is már a szülők dobták össze. A messiniai Kalamatában (Peloponészoszi félsziget) játszottak a helyi csapattal, ahol a vezetőség felfigyelt Grubóra, és egy visszautasíthatatlan ajánlattal gyakorlatilag ott is marasztalták. Ezzel egycsapásra mindenki jól járt: A Lordok ezzel a tőkeinjekcióval még elbohóckodtak pár hónapig, apukának nem kell felhánytorgatni, hogy Grubó balszerencsés ablaktörései miatt csúsznak a nagy anyagi tervek megvalósításai.

Grubót új társai Grubosznak hívták. A környékbeli lányok is elkezdték látogatni a szombati bajnokikat, nem tagadván azt a tényt, hogy ezt a jóvágású magyar csibészt akarják látni.
És egyik nap megérkezett a levél, rajta a szövetség pecsétjével, és kissherceg parfümjével: válogatott lett!

szereplők:
apuka - Gruborovics Károly
iskolaigazgató - Vastag Győző

A bemutatót írta: Visi (578165)

 

Károly „Szupermaci” Hanák (182617506)
aki feledzette: ki lenne más, mint hö Hmaci, csapata: Ujpest (158702)


A kávét már kikértem, az ő sörét is. Persze késik... Dolgozik. Hogy jut erre ideje? Na, majd jól megkérdezem, hisz már itt is van!

Franitsek: Szevasz, Karcsi! Örülök, hogy végül mégis eljöttél! Hogy van egyszerre mindenre időd?

Károly: Á, ez nem olyan kötött munkahely. A nagyapám szabóságában napi 2-3 órában dolgozom. Tudod, ez a családi hagyomány. Aki nem ment el sportolni, az a műhelyben kapott állást. Sajnos egyetemre eddig senki sem tudott menni, majd a kisfiam... ha lesz egyszer.

Franitsek: Akkor jól tudom, hogy ti amolyan 'melós' család vagytok. Mesélnél kicsit magatokról?

Károly: Ahogy említettem, van egy szabóságunk Újpesten, az egész família idevalósi. A testvéreim és én is itt végeztem az iskoláimat, és a helyi csapatokban kezdtem el játszani. Azt hiszem, erre mondják, hogy "tősgyökeres".

Franitsek: Említetted, hogy aki sportol, az nem dolgozik egész állásban a szabóságban. Ki sportol még rajtad kívül?

Károly: Apám amatőr szinten focizott amíg el nem tört a bokája, a bátyám bunyós, az egyik unokaöcsém pedig birkózik.

Franitsek: De minden bizonnyal te veszed a legkomolyabban, hisz a célod a nagyválogatottság. Hány meccset is játszottál eddig kisshercegnél? És milyen poszton? Ezt az átlagember talán nem tudja. Avass be minket!

Károly: A jelenlegi kapitánynál egyet, a másikat még egy másik csapatban. Támadó középpályás vagyok, ha nem álszerénység, a posztomhoz képest elég gólerős. A példaképem pedig Zidane.

Franitsek: Mit lehet megtudni a privát Hanák Karcsiról? Mit csinálsz, ha épp nem a labdát kergeted?

Karcsi: A barátnőmmel töltök sok időt, még a középsuliban ismerkedtünk meg. Kozmetikusként dolgozik a belvárosban. Ott van minden meccsemen, szereti a focit! Amúgy sok mindent szeretünk együtt csinálni, például a Belga koncertjeire járni, vagy főzőcskézni. Tervezzük a közös lakást, de addig van még mit gyűjteni. A kocsi is nagy álmom. Tehát mostanában inkább a spórolásé a főszerep. Egyébként szeretek olvasni - Moldova György a kedvencem -, filmeket nézni - főleg Nicholson filmjeiért rajongok -, persze focimeccset nézni - az Újpest és a Real a kedvenceim -, és... Nem is tudom, széles az érdeklődésem. Nem szeretem a sztereotípiákat a bunkó munkásokról! De most mennem kell, öttől edzés van.

A bemutatót írta: frantisekdarko (1647520)

1 komment

Címkék: u20


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr59749554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor 2008.11.13. 01:31:53

Szerintem meg akkor is ez a legjobb. Na.
süti beállítások módosítása