HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.12.27. 00:38 covy

I. fejezet: a magyarok bevonulása

Ebben a rovatban megpróbálkozom a HT magyar történelmének összefoglalásával és felelevenítésével. Majd szurkoljatok, hogy sikerüljön.

2002-ben egy tavaszi napon került fel a Hattrick-világ térképére Magyarország. Majd ezután a honalapító atya, hORK (HT-felhasználónév: kratwuk) vezérletével magyarok lepték el a HT szervereit. A magyar triumvirátus is áttette a székhelyét Uruguayból Magyarországra, és habozás nélkül lemondtak ottani csapataikról, ahol addig játszogattak. Ennek tagjai voltak hORK (HT: kratwuk, Ork Elit Öngyilkos Alakulat), Dr.Feelgood (HT: becherovka, Szőregi Rákóczi) és Mikikike (Száguldó Teveszőr). A magyar liga első bajnoki mérkőzései 2002. május 4-én kerültek megrendezésre, de ekkor még csak összesen 3 felhasználók közötti meccs volt. A HT pedig május 8-án ezzel a hírrel köszöntötte többek között a magyar ligát is:

New leagues

The 9 new leagues (Hungary, Czech Rep.,
Estonia, Greece, Croatia, Indonesia,
Latvia, Philipines and Yugoslavia) that
were added recently have now received
their National Teams, and elections have
started for them


Tehát a késés már akkor is ismert fogalom volt. Egyébként pár nappal korábban játszották le az első világbajnokság döntőjét, amit persze a svédek meg is nyertek gond nélkül. A játék pedig még teljesen más volt akkoriban: az ifiakadémia még a fasorban sem volt, még edzőhöz is ifihúzásszerűen lehetett hozzájutni, nem voltak taktikák, országonként külön játékospiacok léteztek, virágzott a mindenféle tréderkedés, nem ismertük a TSI-t, valamint éppen csak bevezették a támogatói csomag 3. verzióját, amiben először kaptak arcot a játékosok például. De ez csak néhány a különbségek közül.
Természetesen a magyar liga is három osztállyal indult, mint minden más új liga. Az NB I első szezonját pedig még botcsapatok játszották le egymás között, a csoportok feltöltése pedig sorban történt, tehát először a II.1 telt be, majd a II.2, II.3, II.4, III.1 és így tovább. A csapatok 1500 szurkolóval kezdhették meg pályafutásukat. hORK pedig május 2-án nyitotta meg az indexen a Hattrick topikot a következő hozzászólással:


Helló!

Röviden a www.hattrick.org, jelentkezés után 3-4 nappal kapsz csapatot, ilyenkor automatikusan generálódnak le a játékosaid, szóval nem egy meglévő csapatot kapsz.
Próbáljátok ki, érdemes!


továbbá:
 

ooops a nyitóüzenetet elcsűrtem egy linkkel. sebaj, legalább elegánsan nullázhatok:

Helló!

Röviden a játékról:

Több tízezren játsszák egyszerre. Maga a játék svéd készítésű, a svéd liga a legnagyobb. Angol, német, spanyol, francia és svéd nyelven játszható. Heti 2 meccs van, egy kupa/barátságos és egy liga meccs. Ebből is sejthető, hogy normál esetben nem veszi el sok idődet (a fanatikusok más tészta), a játék szépségét a sok-sok online játékos adja. Komoly versengés (licit) megy a jó játékosokért, különböző felállásokkal és edzéstípusokkal lehet variálni, szóval azért elég sokrétű a játék. Ja és teljesen ingyenes! Vannak hozzá PCs segédprogramok is a csapat elemzéséhez, mert le lehet tölteni a csapatod adatait tartalmazó filet, a játékosok teljesítményével és tulajdonságaival. Ezzel jóval könnyebb a legjobb csapat felállítása a meglevő játékosokból.

Jó lenne, ha minél többen jönnétek az újonnan, kérésünkre felállított magyar ligába, mert annál izgalmasabb a játék, a számítógépes ellenfeleket általában könnyű megverni :) Minél többen vannak egy országban, annál nagyobb a ligán belüli játékosforgalom, annál erősebb lesz a játékosállomány és így a nemzeti válogatott is. Bizony, van világbajnokság is, és a válogatott élére a kapitányt szavazással választják!

 

Legalább virtuálisan legyen képben a magyar foci, ha már a valóságban a béka segge alatt van :)




Ezen a helyen kelt életre először a magyar HT-közösség, és növekedett rohamos tempóban. És később sok sztori, klasszikus és humorbonbon született itt, valamint nagy viták színhelye volt taktikáról, választásokról és egyebekről.

Folytatása következik....

4 komment

Címkék: história


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr57843304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mcatis 2008.12.27. 01:34:30

Várom a folytatást. :)
Érdekes a téma, és jó olvasni hogy indult ez az egész "őrület". :)

ERA 2008.12.27. 13:39:24

én is nagyon várom a folytatást!

most eszembe jutottak azok a szombat délutánok, amikor a meccsekhez igazítottuk a programjainkat, és percenként hússzor frissítettük a reload gombbal a böngészőt, hogy történik-e már valami :)

Liszi 2008.12.29. 09:37:34

Hiánypótló sorozat!

Lehet nosztalgiázni. :)

Dr Keynes 2009.02.06. 10:07:13

Folytatást!
(Kezdek szenilissé válni, és jó ha valaki feleleveníti az emlékeimet.)
süti beállítások módosítása