HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.05.30. 19:24 covy

A Magyarország - Brazília (sors)döntő elé

Ma este nincs más dolgunk, mint machetével a fogunk közt kirontani az őserdőből, és a többit rábízni a sors akaratára, meg az ukránok becsületére. Mi pontban tízkor megisszuk a mai utolsó kávét, aztán magunk mögött hagyjuk a liánokat, a mocsarakat, és a piranhákat. Tisztán fogjuk látni a helyzetünket. Talán épp a Copacabanára futunk ki, ahol lekeverhetünk egy hatalmas sallert az első utunkba kerülő utcagyereknek: ne hazudozz, láttam, mikor kiloptátok a zsebemből a negyeddöntőre szóló jegyeket!

Persze, ez csak egy lázálom, és ugyan melyikünk ütne meg egy kisgyereket? Egy odavalósi gyerkőc amúgy is simán megkéselne, vagy szólna a családjának, aztán magyarázkodhatnánk, hogy csak álom volt. Nem kéne annyit inni, mert hamarosan zöld leguánokat fogunk látni az ablaküvegen sétálni. Brazília legyőzése a mi csapatszellemünkkel nem jelenthet akadályt, és nehogy már ne tudjuk a madárcsontú, szellőléptű, metroszex thaiföldiek után csinálni azt a 4-0-át. A braziloknak amúgy sincs csapatszellemük. Az egyik riói, a másik paulista, a lényeg, hogy utálják egymást, mint a szart. Vegyük át gyorsan, kikért is küzdenek ma este a játékosaink, már (ön)magukon kívül:

1. Jakab Elekért (4740316), aki még mindig sérült, de szentül megfogadta, hogy a vb-döntőben pályára fog lépni. Formába lendül, eldobja a két keresztet, lefogy tíz kilót. De ha nem jutunk ma tovább, nem marad semmi, ami motiválhatná őt. Hát lenne szívetek hagyni, hogy ne adasson meg számára a lehetőség, amiért idestova 20 évet végigfocizott?

2. DonDefensorért, akit a szövetség elnöke azonnal kirúg, ha nem masírozunk a 8 közé. A kapitánynak erről egész más elképzelései vannak. Virágcsokrot lóbálva kíván elköszönni, a Ferihegyen, az ünneplő tízezrek éljenzésétől kísérve. Mellette ott lapít majd a szövetség elnöke, akire a kutya se hederít. DD foghegyről odaveti majd: "No, enyi. Megyek Antiguára kapitánynak. A többit oldd meg, ahogy akarod" - s miközben beszél, vakító fényt szikráztat szerteszét a nyakában lógó aranyérem. Szerintetek melyik búcsú lenne méltó a kapitányhoz? Naná, hogy a kibasszák, mint macskát szarni opciót választod, mert jó eséllyel férfiból vagy. De nem gondolod komolyan. Még Te sem, Hoopy.

3. Jucusért, aki végül nem állhatott ki a brazil világbajnokok ellen. Most azonban a leendő magyar világbajnokok mellett áll. A brazil kispadnál egy másik játékmester: GM-Lezin. Akinek a neve az előtag után L-lel kezdődik, és n-re végződik, az csak az oroszlán szabadna, hogy legyen!

4. És végül ki másért, mint értünk. Végigüldögéltünk két szezont a monitor mögött (mármint úgy péntek esténként, no), mialatt DD és csapata igyekezett felébreszteni bennünk a lelkesedést. Szép lassan tudatosult bennünk, hogy itt tényleg jók az esélyek egy komoly, ht szinten világraszóló eredményre. És már lelkesek vagyunk, már hiszünk, már alig várjuk a világbajnokság végét. Jaaa, de nem ám ma estére terveztük ezt, heló! Majd aznap este, mikor lehet kupát lóbálni, és mi is boldogan lóbálhatjuk a nagy kupa söröket. Sőt, én a sörömet rá is locsolnám valakinek a fejére. Még ki kell találnom, hogy Raul vagy Helci legyen a szerencsés, ha ugyan nem maga a nagyrabecsült szövkap.

Hanem ma nem érhet véget a történet. Az olyan lenne, mint a balatoni nyaralás, ami Fehérvárnál véget ér, mert lerobbant a kispolszkink.

Kicsit apatikus most mindenki, mert a válogatott már csak félig-meddig ura saját sorsának, de jobb ma félig-meddig úrnak lenni, mint holnap egy senkinek.

De nem bukunk el. A mi vérünk olyan nemes, hogy azzal alkonyatot lehet festeni. Nem pedig arra van, hogy idő előtt ontsuk, brazil meg thaiföldi hülyegyerekek lábai elé.

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott halott


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr3539759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása