HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.06.02. 19:28 covy

A negyedik kör kapujában

A pultos hölgy kecses kacsója szakavatott mozdulattal helyezte az üvegkorsó száját a hideg csaphoz. Az úri közönség, mint minden ilyen alkalommal, most is lélegzet visszafojtva kíséri figyelemmel, amint a mézsárga nedü szabad utat nyerve a fémhordóból, úgyszólván színpadra lép. A csörgedező erecske ruhaként habból formál csipkét magára, ami lassanként fejdíszként tündököl. Eközben a korsót elborítja a pára, mint hős szerelmest a veríték. Antwerpen eddig sem szenvedett hiányt az efféle látványosságból, de mióta a csehek megérkeztek azóta szó szerint dúskál benne.
Antwerpen: a sörfőzők alfái és omegái találkoznak itt ezekben a napokban, és míg a csehek az alsó erjesztésre szakosodtak, addig a belgák úttörői a spontán és felső erjesztésnek a hívei. Mivel ezeket csak kinek a pap, kinek a paplan alapon lehetne hasonlítgatni ezért a gopmbfoci szabályainak megfelelően sörkupak fociban igyekeznek döntésre jutni. A két csapat nagyjából eképp állt fel:
Belgium:
Bink - Pater Lieven, Bornem, Leute, Bush - Leffe, De Koninck, Satan, Westmalle - Duvel, Kasteel
Csehország:
Radegast - Ferdinand, Kozel, Krusovice, Gambrinus - Staropramen, Gambrinus, Litovel, Zlatopramen - Urquell, Budwar

Eredményre már nem emlékszem, de a város minden pontján összecsapott a két csapat. Akár csak mi a csehekkel a nagyvilágban. Az első találkozásunk Moszkvában volt, mikor Nagyzee vezette a válogatottat (meg valami gyomorsavcsökkentő reklámban szerepelt még). Itt simán letekertük az orrukat egy laza három-nullával, mint nagymama az őzikeszemű kisunokáét egy családi látogatás akalmával.(98868215)
Sajnos időben nem is olyan távol és bár nem akkora mértékben de mégis sikerült a revansuk, így egyensúlyozhattunk a dobogó legalsó fokán, míg ők bátran feltartották a kezüket a döntőben, mindez ugyancsak Moszkvában esett meg. (113305353)
Utoljára Portugáliában volt szerencsénk találkozni, immár kremo vezényelte fiainkat. A cseheket legyőztük, bár megizzadtunk vele, mert a védelmüket nehezebb volt feltörni, mint a kókuszdiót. (143129003) Sajnos a győzelmünk apró sikerélmény volt csupán, mert ez a győzelem kevés volt a továbbjutáshoz. Úgy fest a csehek szeretnék kiérdemelni a szemünkben a mumus jelzőt. NA majd adunk mi nektek mumust!

Most itt állunk a kockaköves utcán, és várjuk, hogy megnyíljanak a stadion kapui. Hogy Európa csendes-e, azt nem tudom, mert a mieink már most is hallatják szavukat. Elképzelem, ahogy a cseheket a hideg rázza a túloldalon... lehet már elmentek, vagy el se jöttek. Nem fogunk különösebben bánkódni. Bár a kókuszhoz még azóta se szoktunk, de most már itt van velünk régi kardunk!
Hajrá Magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott vendég


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr65539760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása