HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2007.11.20. 02:30 covy

Végy egy jó hazait

Vagyis ezúttal több helyen választottak hazai kapitányt, mint legutóbb az U20 választások alkalmával. Bár most, hogy utánaszámoltam, nem is olyan nagy a változás, mint sejtettem. De esetleg kiegészíthetjük a címet még azzal, hogy vagy egy olyat, akinek nagy neve van. Elkelt ilyenből néhány ezúttal. Elsőként npires, aki nemrég megnyerte a hazai rendezésű VB-t portugáliának, ezekután otthon elutasította a jelölést és elvállalt egy angolai állást. Ott egy kicsit nehezebb dolga lesz. A Hattrick Masters győztesei is nagyon kelendőek voltak. A legutóbbi győztes venezuelai simontxo, a sok rekord tartója ismét szövkap lett. Na persze nem otthon, hanem egy ütősebb csapatnál, az argentinnál. Amúgy volt ő már otthon is háromszor, csak már 4 évvel ezelőtt.

A másik nagy trófeahalmozó Zikyt otthon választották meg, Csehországban. Sok régi bútordarab is leváltásra került, Ecuadorban 5 ciklus után váltották le fercorrobot, és a helyét egy másik hazai vette át. Svoelle 4 ciklus után távozott Örményországból. Hondurason is végetért areano uralma, aki szintén 4 ciklust töltött el ott + U20. Mostantól az új ország Szíria U20 csapatának kapitánya, és talán az is lehet, hogy az első lány aki külföldön is meg lett választva. Ronnyhul 2 ciklus után hagyta ott Hongkongot, hogy most első ízben otthon, Norvégiában is nyerjen választást. Persze azért a hongkongi U20 megvan még neki.

Így most a legrégebb óta uralmon lévő kapitányok a paraguayi GM-Goyo és EsSayed az Arab Emirségekből, mindketten negyedik ciklusukat kezdik. Vajon meddig bírják még? Egykori sikerkapitányunk Nagyzee is kelendő volt, Japánban 1 voksot kapott, de visszalépett, Grúziában pedig hármat kapott egy késői kampánnyal. Ismét voltak, akik az első helyről léptek vissza. Ezek közül talán a legérdekesebb a brazil eset, ahol így egy GM lett a befutó, már sorozatban a harmadik, és mindig másik. Nagyon tudnak valamit arrafelé a GM-ek :) Összesen 4 országban választottak egyébként GM-kapitányt. Ezen kívül még volt visszalépés Franciaországban, Dél-Koreában, Mexikóban, Hollandiában, Szlovéniában és Törökországban. Apropó a szlovén diprofo is 4 ciklus után hagyta ott a posztot. Mexikóban pedig az első és a harmadik is visszalépett, így Morelos lett a kapitány, aki mint kiderült szintén nem nagyon tervezte be ezt a dolgot és váratlanul érte, de most már így járt. Közben Svájcban is 7. helyen futott be.

A legtöbb szavazatot gyűjtő ismét olasz lett, manchris87 személyében 1818, a második a spanyol Pedrod 1337, a harmadik a német Batigool 1052, a negyedik a belga BC-Ultra 1037 és az ötödik pedig simontxo 993 szavazattal. Természetesen az utolsó kivételével mindannyian otthon nyertek. Batigool korábban Liechtensteinben szerzett kapitányi tapasztalatokat. Meglepő, hogy a friss győztes Portugáliában milyen kevesen szavaztak. Vagy talán pont ezért mert már úgyis megnyerték egyszer a VB-t?

Itthon pedig DonDefensor lett a kapitány, aki minden idők második legtöbb voksát kapta Magyarországon. A választás kísértetiesen hasonlított a legutóbbira, amikor kremo nyert szintén helenio/helci előtt, nagyon hasonló arányban. Így DD ismét összefuthat nagy haverjával, Morelosszal.

A legizgalmasabb választás pedig Thaiföldön volt, ahol az első négy helyezett sorrendben 17-16-15-14 szavaztot kapott.

Összegzésképpen tehát a 120 országból 29-ben maradt az eddigi kapitány hatalmon, és 30 helyen választottak meg külföldit, plusz a két új országban az U20 posztokra is. A legnépszerűbbek ismét/továbbra is a belgák, 5-en vannak szerte a világban (Bahrain, Pakistan, South Africa, Suriname, Suriyah). Hármat találunk a spanyolokból (Benin, El Salvador, Honduras), a portugálokból (Angola, Cabo Verde, Mocambique) és az amcsikból is (Al Kuwayt, Hayastan, Trinidad Tobago).

Sok sikert DonDefensornak! Hajrá magyarok!

3 komment

Címkék: választások válogatott


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr65235191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JHRBT-Liszi 2007.11.20. 03:33:56

Dél-Kóreában?
És holdkóreában ki lett?

Nagyzee 2007.11.22. 01:28:16

Hmm, nem írtál az angol választásról, pedig idén az volt a legdurvább...

Don Defensor 2007.11.30. 19:23:39

Morelos esete elég jó poén. Viszont követtem a munkáját a megválasztása óta és le a kalappal.

Még ha szerencséje is volt az U20-szal, akkor is örülök, hogy legalább ő nyerte az ezüstöt, ha már mi nem nyertünk érmet.

Ezen most javítani kell!
süti beállítások módosítása