HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.11.04. 16:31 covy

U20 - Bemutatkozik a keret - Csatárok

Huszta „Villám-Lakatos” Csaba (189146178)

Csaba a Nevada állambeli Las Vegastól mintegy 16471 kilométerre észak-keletre, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazinczbarcikán született harmadik, avagy legkisebb fiúként. Apja, Huszta Dezső a városszéli téglagyár megbecsült kétműszakos dolgozója mindig szilaj és elszánt hozzáállással támogatta fia karrierjét. Csabát 7 nap 7 éjjel arra nevelte, hogy egyenes derékkal, becsülettel álljon helyt a labdarúgás kihívásaival szemben. Csak úgy, mint az élet többi grundján.

Huszta napközi helyett is a téglaporos falak között rúgta a bőrt. Apja, mikor verejtékes munkájából felpillantott, téglaszínű bajsza alatt csak ennyit mormogott büszkén: "Egyszer válogatott lesz." A téglacsiszolók csak mosolyogtak a bolond öregen: "Ugyan, hogy lenne mán válogatott? Péndz, meg ismereccség kell ahho', hogy valaki nagyot csinájjon ebben a farkasszakmában!" Dezső azonban fittyet hányt a károgókra. Szíve mélyén tudta, fiának sikerülni fog. Mindig büszkeségtől édes könny szökött a szemébe, mikor látta maga előtt Csabát, a proletár pór legkisebb fiát, a nemzetiszín mezben szíveszakadtából énekelni az "Isten, áldd meg a magyart" kezdetűt.

Mikor Csaba 15 lett, a Huszta család minden vagyonát hamuban sült pogácsába és kollégiumi térítési díjba fektette. A fiú a NewPest Ifjúsági csapatának tagja lett. Felfigyeltek rá! Villámgyors gólok, felfelé ívelő karrier, hit és becsület jellemezte az ifi éveket. Csaba sikert, sikerre halmozott. Apja tanításának megfelelően pedig mindig egyenes és szerény ember maradt.

Meccs előtt merengő tekintettel bámulja az öltöző ablakán át a zsibongó világot. Nincs hatással rá, ő tudja merre tart és mit akar. Szerény, de megingathatatlan. Mindig azt mondták róla "Jó példát mutat." Fizetéséből becsületesen adózik, szerényen él, a maradékot pedig hazaküldi a családnak. Az apjának címzett borítékon pedig minden héten ez áll: "Válogatott leszek."

Immár U20 kerettag. Csaba itt áll az ország második legmagasabb csúcsán. Szerb klubjától is hazahívták. Messziről. Szükség van rá. Huszta Csaba nemzetiszínt ölthet...

kígyótestű barátunkról az interneten is találhatunk egy rövid összefoglalót: (www.youtube.com/watch?v=6jF-lCt4VGg)

A bemutató írta: dvsc1912 (583235)

Szólj hozzá!

Címkék: u20


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr95749578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása