HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.11.04. 16:29 covy

U20 - Bemutatkozik a keret - Szélsők

Novák „Barátok közt” Attila (194999500)
és aki kimentette őt az olasz kényszermunkából: -gila-(157505), a remek edzős program feje, lába, keze és agya is egyben.


1. fejezet

…A labda elkerülhetetlen istencsapásaként szállt alá. Ellipszis alakban zuhant, szinte lassítva látta. Valami hülye rajzfilm jutott eszébe. Abban szokták így fejbe találni a szereplőt. Elterült. Nem jöttek ostoba csipogó madarak, csillagok, nem jött semmi. „Mit keresek én itt?” –gondolta. Novák Attis, a tollforgató idáig jutott? Labdát kell rúgnia? Pedig ígéretes volt, szerinte legalábbis. Ifjú irodalmár díj, országos novella pályázat győztes. Mégsem tud írni. Mármint nem tud miről. Ott az az istenadta tehetség a kezében de ott az az ebadta üresség a fejében... Nincs téma…Pedig ott a szerződés az asztalán. Csak egy oldalt kellene mellékelni. Valami előzetest, frappánsat, sajátot, érdekeset. Eladhatót! „Csak.” „Kösz bazmeg!”...

– Passzolj már te majom! – süvöltötte az a tésztaképű fiú. Ja igen, nála a labda. Attila észbe kap. Passzol. Visszakapja, és máris a védők mögött van.

...Feri bá, a nagybácsi. Apa helyett apa, mecénás, miegymás. Agya záptojásnyi, de a pénze…a pénze elég lenne egy életműre is. Azt mondta: Hé kölök! Írjál a fociról, aztat sokan szeretik! „Aztat bazmeg, aztat sokan. Hülye.” És mégis itt van. Novák Attila mégis beállt focizni a nagybátyja csapatába. Számára már 17 évesen végső elkeseredés volt ez, kötéltánc a kamaszkori útkeresés és kilátástalanság mezsgyéjén.
„Ide süllyedtünk.” Az írópalánta, a koravén művészlélek, aki válsággal kezdi a karrierjét, és ebben a sötét, kietlen közegben tapogatózva megragadja az első kapaszkodót ami a keze ügyébe akad. Az első tanácsot. Foci. Na tessék!

Lő! Mint egy állat! Mint valami sarokba szorított ragadozó. Több sebből vérzik, ki kell törnie!!!!
Góóól! „Azt a ku*va! Én voltam?”

Attila hitetlenkedve nézi az őt csak most beérő, csalódottan lassító védőket, aztán a labdát a kapuban. Valami izzadságszagú barom a nyakába borul. Üvölt. "Már csak ez hiányzott. Nyál a fülbe,...valami nyavalyás fertőzés."
Hármas síp. Ezt ismeri. Ilyenkor lehet lemenni. Fasza. Zsebéből cigarettás dobozt kotor elő. Elővesz egy szálat. Unottan rágyújt.

- Mi az anyád p*csáját művelsz te szerencsétlen? - égetett szesz és hagymaszag csapja meg az orrát. Az edző tajtékzik dühében. Nem is látszik a szeme, annyira összerándította arcát a méreg. A cigaretta messzire repül..."a kihulló, apró parázsdarabok halott szentjánosbogarakként zuhannak alá"...
- Ne szard el, kölyök! Több dobásod nem lesz, akármit is csinálsz a pályán!
"Jól van már, kussoljál...hagyjál lógva. Tudom, hogy szar vagyok, nincs szükségem, hogy még ezt is a pofámba vágjátok..."
- Különben is függeszd fel a fapofádat! Nyertünk! - Attila felpillant a kézzel hajtogatott eredményjelzőre. Orkok ifi 10 - Balta FC ifi 0. "Ehh." - Ki rúgta a többit?
Csend. Úgy néznek rá, mintha valami irodalmi kávézóban Hemingwayt nevezte volna pornóírónak. Elmondhatatlanul hülyén.
-Na! Most meg mi van? Nem figyeltem! És?
Az edző az orra alá tolja a frissen szerzett meccsjegyzőkönyvet. Ugyanaz áll rajta mint az eredményjelzőn. Meg a Novák A. bejegyzés. 10-szer.
-Azt a ku*va!


2. fejezet

Novák Attila olasz kitérőjének egyik legrohadtabb napja. Egész nap erőnléti edzés. "Átkozott holtszezon." Most az elétolt papír fölé mered. Még a levegőt kapkodja. Sebtiben szólították el az edzésről a menedzserhez.
- Behívó. - böki oda foghegyről az olasz.
- Katonaság? Ne már!
- Behívó! - a főnök csak meredten mutat a papírra.
- Francba, nem vagyok otthon és visszaállítják a sorkatonaságot? ...%!%!/+...

"Nem. Ez U20. Válogatottság!" Furcsa forróság futott át a testén. "Azt a ku*va! Válogatottság! Tetszik ez a szó."
Az öltözőben előveszi a kéziratot. "Futballra kárhoztatva" Ez áll a fedlapon. Kriksz-kraksz, lehúz, satíroz, elfeketít. "Majd később adok neki címet..."

koránt sincs...VÉGE...
 

A bemutató írta: dvsc1912 (583235)

 

Madaras „Szeleburdi” Gergely(181906795)
tulajdonos: Tevemadar (157698)

Október 1.
• 1908 – Henry Ford bemutatja a T-modellt.
• 1928 – A Szovjetunióban bevezetik az első ötéves tervet.
• 1948 – Az első önálló ejtőernyős század megalakulása Szolnokon.
• 1968 – Bemutatják George Romero Élőholtak éjszakája című klasszikusát az USA-ban.
• 1988 – Mihail Gorbacsovot, az SZKP főtitkárát a Legfelső Tanács államfővé választja, ezzel a Szovjetunió állami és pártvezetése egyetlen ember kezébe kerül. Megszületik Madaras Gergely.

A világ meghatározó technikai, gazdasági, hadi, kulturális, politikai és sport történései. Bizony. Merthogy a magyar U20 lelkes szélsője Madaras Gergő legalább annyira fontos lehet a világtörténelemben mint a többi október 1-ei történés.

Madaras Jenőné a büszke anya 1988 szeptember 30-án mély, misztikus delíriumba zuhant. A születés előtt azt álmodta, hogy Sándor Csikar vagy Puskás Öcsi (sose tudta megjegyezni ki-kicsoda…hülye foci…) látogatja meg. Álmában. Nem történt semmi különös, csak megittak egy kávét, na de rögtön ezután teherbe esett. Persze nem volt szűz sem és aktív korú férje volt, de ez az apróság nem zavarta abban, hogy megváltót lásson a fiában. A magyar futball megváltóját.

El is kezdte tanulmányozni ezt a magyar futball nevű dolgot és eldöntötte, hogy mindenben segít majd a fia sorsát beteljesíteni. Segített is. Bevetett minden eszközt, hogy az akkor még nem túl ügyes fia jó utánpótlás csapatoknál nevelkedjen. Otthagyta a férjét és focistákkal kezdett találkozgatni, akik egész addig töltöttek be a pótapa szerepet amíg Gergőke tudott tőlük tanulni. (Ekkor már a kalóz videón terjedő Terminator 2 is komoly szerepet játszott a gyermek nevelési stratégiában.) És Gergőke fejlődött. Az egyoldalú nevelésnek hála előbb tanult meg focizni mint beszélni. Azóta sem beszél igazán. Szótlan. Olyan mint aki folyton koncentrál. Csak meredten bámul maga elé. Nem is pislog. Kicsit folyik a nyála is.

–Látják milyen különleges gyerek? –mondja ilyenkor büszkén az anyja.
–Inkább debil ez asszonyom! –Jön az általános vélemény. De Gergőnk nem hülye. Csak céltudatos.
-Menj fiam rúgj egy gólt meg adjál 3 gólpasszt! –toppan be az edző.

És ő megy. Becsúszik, megszerez, kicselez, becselez, átemel, oda ad, nem ad oda, kirúg, berúg, lead, bead, odafejel, visszafejel, sarkal, farkal, fülel, néz, keres, visz, hoz. GÓL! Örül, lejön, zuhanyzik, hazamegy, alszik.

Hölgyeim és Uraim! Íme hát Madaras Gergő! Hallgatni nem érdemes, nézni annál inkább! A szélen keressék, vagy jobbra, vagy balra, de mindenképp a labda közelében. Na pá!

a bemutatót írta: dvsc1912 (583235)

3 komment

Címkék: u20


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr18749572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csupi 2008.11.06. 00:23:37

Ez az első bemutató, amit végig is olvastam, qrvára tetszett! ;-)

Remélem 2-3 szezon múlva az én "fiamról" is születhet hasonló...

Dvsc1912 2008.11.08. 10:52:00

Köszi :)
Ha rajtam múlik a te fiaidról is készül majd hasonló.

Andrisfoci 2008.11.08. 20:28:10

Ezek (az összes ilyen bemutató) baromi jók!!!!!!

dvsc1912-ben elveszett egy író! Annyira persze nem is veszett el.. ;)
süti beállítások módosítása