HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.04.27. 21:01 covy

Az észt recept

Az észt válogatott eddig egy arany és egy bronzérmet szerzett a világbajnokságokon. Az U20 csapatuk pedig 2 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel rendelkezik. Ebben a ciklusban azonban már biztos, hogy nem gyűjt be újabbat az U20 csapat, sőt igazából már a VB-n sem lesznek ott. Ennek hátteréről kérdeztem a kapitányukat.

Miért cserélted le a teljes csapatot 17 évesekre az első vereség után, ami már a második meccsen bekövetkezett Algériában?
Mert az eredeti tervem megbukott. A terv az volt, hogy az első 5 meccsen 19-20 évesekből álló csapat lép pályára, és megnyerjük ezeket a meccseket, ezzel elég pontot gyűjtve ahhoz, hogy jobb legyen a rangsorolásunk a következő selejtezőkre. De mivel becsúszott ez a vereség úgy döntöttem, hogy lecserélem a keretet 17 évesekre (az új aranygeneráció), mivel a legtöbbjük már megtalálta a csapatát.

Egyedül hoztad meg a döntést vagy esetleg volt szavazás vagy egyéb?
Csak Lbohh-val (előző U20 kapitány) beszéltem meg a dolgot.

Szóval elkezdted ápíteni az új aranygenerációt a következő VB-re?
Igen, de nem biztos, hogy indulni fogok a következő választáson is.

Átengednéd másnak a lehetőséget, hogy esetleg learassa a babérokat helyetted?
A legfontosabb, hogy Észtország újabb érmet szerezzen.

Hogy reagált az észt közösség erre a korai váltásra? Főleg azok, akik U20 játékossal rendelkeztek, de a játékosaik mentek a levesbe. El tudták fogadni?
Igazából nem sokat, mivel tudták, hogy ez be fog következni. Már a választási beszédemben is leírtam, hogy két lehetőség közül fogok választani:
1. Megpróbálok érmet nyerni ezen a VB-n, de csak akkor ha ennek jó esélyét látom már a teljes keret ismeretében.
2. A 17 éves játékosoknak fogok tapasztalatot adni.
Tehát azok a menedzserek, akik U20 játékossal rendelkeztek örültek neki, hogy legalább játszottak a játékosaik. Egy külföldi azonban elég mérges volt, mivel épp megvett egy 20 éves szélsőt.
Szóval elfogadták.

Vagy ők már hozzá is szoktak ehhez a dologhoz?
Nem, de az utóbbi idők változásai elég nehézzé tették számunkra az éremszerzést ezen a VB-n, elég rosszul álltunk olyan játékosokban, akik ezt a VB-t végigjátszhatták volna.

Milyen kritériumok alapján választottad ki a kerettagokat?
A legfontosabb a játékosok kora (hogy még a következő VB döntőjében játszhassanak). Természetesen a főképesség is nagyon fontos, de a másodlagos képességek és a specek is. Például az erőteljes vagy spec nélküli szélsőknek esélyük sincs. Védőknél a jól fejelőket és a gyorsakat preferálom, a kiszámíthatatlant nem szeretem, a többi semleges. A középpályásoknál a jól fejelő, ami előnyös, a kiszámíthatatlan pedig nem jó, a többi semleges. A csatároknál az erőteljes kivételével minden szóba jöhet. És az is nagyon fontos, hogy legyen egy jó vezetői képességű játékos.

Mi a helyzet a pontrúgóval?
Igen az is lesz, ő az én játékosom, és egyben a csapatkapitány is.

Fog még bővülni a keret?
Talán még néhány taggal, akik jelenleg az akadémián vannak, de a kezdőcsapat kész. Az akadémiának köszönhetően spec nélküli játékosokat is használnom kell.

Minden játékos hazai csapatnál edződik, te szereztél a játékosoknak csapatot?
Igen, főleg azoknak, akik bekerültek most a keretbe, de néhány kereten kívüli játékosnak is. Próbáltam olyan klubokat keresni, akiknek van pénzük és kedvük is U20 játékost edzeni, majd minden játékoshoz kiválasztottam egy vevőt.

Nem aggódsz amiatt, hogy a várható rossz helyezés miatt nagyon nehéz csoportba kerültök a következő selejtező alkalmával?
Hát igen, ez van. De első kalapos csapatként is lehet nehezebb ellenfeleket kapni, mint utolsóként. Szóval itt a szerencse is jelentős tényező.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú u20


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr69434793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása