HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.04.25. 16:00 covy

A német meccs mögé (aztán felejtsük el)

Hálátlan dögök vagyunk, különben nem futballszurkolónak mentünk volna. A Németország elleni 3-1-es zakó után senki sem vonult az utcára, nem vitték el hegyekben a játékosok nevével ellátott mezeket a boltok polcairól (pedig minden jel arra utalt, hogy ez lesz a nyári divat), és a „DD, vár a vébé” című dal jelentősen visszaesett a slágerlistán. Minden kocsmában, minden egyes kevertespohár mellett ugyanaz az örök szurkoló (nevezzük Gyuszikának) nyög fel: „ha én állíthattam volna össze a csapatot! Hát ilyen játékosokkal még a hülye is megnyeri a meccset!” meg „ne dumájjmá, kik azok az észtek, bammeg? Persze, hogy a németek ellen már megint nem ment. Elkapatott faszok ezek, legközelebb már annak is örülnünk kell, ha egyáltalán kijutunk a vébére…” Ekkor rendszerint belép a kézfején tetovált Ica néni, és karcos altján hazahívja a részeg Gyuszikát.

Persze sorolhatnám napestig. A legutóbbi szurkolói ankétra (tudod, ahol ’an két pofont kapsz, hogy Elzász) a várt kétszázezer véresszájú helyett kétszáz nézelődő esett be, és még köztük is voltak csövesek meg japán turisták. A barátnőm faterja elcserélte a dedikált Losonczi-mezét egy nyúlszőr kulcstartóra.

Szóval, ahogy azt már megszokhattuk korábban, a divatdrukkerek és a cinikusok az első adandó alkalmat kihasználták, hogy megpattanjanak a válogatott szurkolótáborából. És talán nem csak ők. Legalábbis kellemetlen közjátéknak minősül a tegnap esti eset, mikor is a szövetségből kérték DD-t a telefonhoz. Felismertem, hogy maga a szövetség elnöke az, akit csak később leszek hajlandó megnevezni, most félek a világra szóló botránytól. Legalább háromnegyed órán át üvöltözött a szövkappal, kihangosítva, hadd halljuk mindannyian. „Miazbazzeg, hogy egy-három, he? Ménem háromegy?! 600000000 birkát tettünk a válogatottra az angol fogadóirodában, és most hol a pénz, mi? Anélkül haza ne merjé’ gyönni… Holnap meg ki ne merjed hagyni az Orsóst! Be ne merjed tenni a Losonczit! Érted vagy csak hallgatod?!”
DD ezen a ponton mellérakta a kagylót, felnevetett, és elment kapusedzést tartani.
Összesúgtak mögötte a többiek, és valaki hangosan kimondta Kicsi99 nevét.

Ha nem akarsz idő előtti kapitányváltást, akkor azért nézz rá erre a magyar-lettre… Nyerni kellene.

szerző: halott

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott halott


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr7443877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása