HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.04.21. 19:53 covy

Harci tűzben égnetek kell, úgy küzdjetek a németekkel!

Belegondolni sem merek, milyen lehet a hangulat odahaza. Néha otthon szeretnék lenni. Nézni a meccset az óriás kivetítőn a Nyugatinál, összekapaszkodva a többiekkel, aztán hajnalig mulatni. Riasztópisztollyal lövöldözni a levegőbe, megbénítani a forgalmat, és egyre csak bele, bele ebbe a mámorba, amit eddig még sosem tapasztalhattam. Bele ebbe a fekete zsák éjszakába, ebbe a vakító verőfénybe, mindegy, mennyi az idő, és mindegy, merre. Lesz hova menni, akármerre indulsz, lesz hol inni, és lesz, ahol megölelnek. Mert az ország újjáéled ebben a nagy-nagy szeretetben, ami a válogatottat övezi. Nem kötnek beléd az utcán, nem dobnak ki a kocsmából és nem utasítják vissza a félszeg közeledésed egy olyan országban, amelyik ilyen nemzeti tizenegyet képes harcba küldeni.

Nem panaszkodom, no. Mégiscsak a szövetség pénzén iszom a kávémat a szálloda ebédlőjében. A közelemben leendő világbajnokok fogyasztják reggelijüket, csupa mosoly és életöröm társaság. Köztük még én is csupa mosoly és életöröm leszek, épp csak világbajnok nem. Lélekben még mindig otthon járok.

Mintha a forradalmi légkör utolsó áramlatai örvénylenének a Lehel tér felé vezető utcákon, ezen az indokolatlannak tűnő péntek esti órán. Az átlagpolgár ilyenkor feljebb csavarja a fűtést, nézi a Született feleségeket, és sűrűn látogatja a hűtőszekrényt sör után kutatva. Mégis, egyre több és hangosabb ember tűnik fel a kihalt csarnok környékén, és egyre inkább uralmat nyer mindenütt a piros-fehér-zöld színösszeállítás. Egészen megfeszíti a friss tavaszi szél a fürtökben lengetett nemzetiszín zászlók drága kelméjét. A gyengébbik nem elképesztő alakú tagjai is képviseltetik magukat, nyitott szőrmekabátjuk alól kivillantva a címeres topot. Hiába, ilyenkor az alkalomhoz illik öltözni. Idős, őszes-kopasz futballrókák bújnak elő nyomorú angyalföldi otthonaikból, foguk közül kiszűrve: "még ezt a pillanatot meg akartam élni. Holnap akár meg is halhatok." Mi, HT-Magyarország, megjöttünk!

Amit itt élünk át, nem lehet ugyanaz. De azért elég egy pillantást vetni a szombati sajtóra: még a házigazdák meccseivel sem foglalkoztak annyit, mint a miénkkel. Ilyen szalagcímek harsogták világgá a történelmi diadalt:

„Soha többet észt típusú taktikus eredményfocit!” „A felpaprikázott magyarok szétmarták a halszagú észtek védelmét” „Orsós a Gucci legújabb fehérneműreklámjában” „DonDefensor és Attila 99 Voczelka még a dalmát partokat is kivívnák a magyaroknak!” „A magyarok visszatértek legnemesebb hagyományaikhoz! Új Aranycsapat a láthatáron?”

És valóban: egyszerűen képtelenség betelni azzal a sziporkázóan ötletes, ellenállhatatlanul hatékony támadójátékkal, amit ezek a srácok bemutattak. De ha az új aranycsapat titulust ki akarjuk érdemelni, Németországot meg kell enni. És pont. Ez a puding próbája. A sarkalatos kérdés. A történelmi igazságtétel órája. Van is miért aggódni a német táborban.

A győzelem természetesen nem okozna semmiféle meglepetést, hiszen a miénk a jobbik csapat, ám a hagyományok a németek mellett szólnak. Az egyik leghatalmasabb ht-nemzet az ellenfelünk, amely U20- és felnőtt világbajnoki címmel is büszkélkedhet. De nicsak: ha jobban megnézzük, két magyar játékost is találunk a germánok első sorában: Dobenek László világbajnokot és Piet Stoetter világbajnoki kerettagot. Utóbbiról többet hallhattunk, hiszen évekig Magyarországon játszott, magyar felesége van, és a mai napig az Aranylábú Gyerekek-mezében fut ki edzésre – a csapatéban, ami az ő fizetése miatt ment tönkre. Piet nem jókedvű. Baszott velem beszélgetni, mikor kimentem a németek edzésére. Amit sikerült kihúznom belőle, az viszont egész tanulságos, a jelek szerint komoly csapást mért a német öntudatra a lettektől kapott takaros zakó, ami alól még az ingujjuk se lóg ki.
„Péntek este óta olyan mélyre süllyedtünk, hogy hamarosan átadhatjuk üdvözletünket a Föld magjának” – zihálta Piet, amint az edzőpálya korlátjának dőlt a kimerítő békaügetés után – „a formáink a pokolban, de mi az életünkért küzdünk. Meg kell állítanunk ezeket a magyar ördögöket, erőnek erejével is, csak azt tudnám, úgy egész pontosan hogy a picsába.”

Nekünk van gólképes csatárunk is, a csodálatos Orsós, kinek neve hallatán alább ereszkedik, ám annál büszkébben dagad az árpádsávos lobogó. A paprikafüzér legvörösebbike, a tizenegy ágú korona ékköve, a legkisebb királyfi, a mesebeli csodacsatár. Mivel az észtek elleni játékával új dimenziókat nyitott a modern támadójáték gyakorlati síkján, máris a világbajnokság fő-fő szupersztárjaként tekintenek rá világszerte. A zuhanyhíradó szerint az észtek elleni duplát követően olyan klubok tették meg ajánlatukat neki, mint a beltxis, a Zeta vagy a zigano gitano. A jeles csatár egyelőre kivár, és csak a német védelem befűzésére koncentrál. Amennyire tehetjük, próbáljuk tisztán tartani a fejét, mert otthonról ipari mennyiségben érkeztek számára az üdvözlő levelek, melyekben számtalan kényelmes igazgatótanácsi széket, jól menő üzletrészt és harmatos szüzességet ajánlottak fel számára. De ettől még nincs kiváltságos helyzetben: ha ma csődöt mond, könnyen a Gaál-Piroska kettős mögött találhatja magát, a kispadon.

DD már megint ideges. Mindig ideges, valahogy sehogy sem emlékeztet Nagyzee és Kremo rendíthetetlen hadvezéri alakjára. Cserébe a szemei helyére is lángokat növesztett, és nem fél attól, hogy akár tettlegesen is harcba bocsátkozzék. Szikrákat vet, és sziklákkal ölre megy. Aranylik talpa alatt az avar. Tíz körömmel kaparná ki ezt a győzelmet, ha tehetné. Aztán tíz körömmel kapar addig, míg meg nem találja a módját, hogy teheti meg.
DD képes lenne gólt rúgni a pályán. Ehhez képest tényleg csúnya dolog a fiúktól, hogy hergelik. Ezért kérem, hogy aki hozzátartozó, vagy egy módja van rá, valahogy rázza fel ezt a Véber-Szécsi-Kováts hármast, akik rátenyereltek a fékre, és edzés helyett diáklányokkal fagyiznak a tengerparton! Én láttam, mert én is ott fagyiztam, és ezt nekik kurvára nem kellett volna meglátniuk!

Intelmeim következnek zárásul, hogy aztán átadhassalak benneteket a jól megérdemelt izgalmaknak. Nem azért van nekünk a hattrick, hogy jól begubózzunk, és a saját kis csapatunk háza tájáról ki se mozduljunk. Hanem azért van, hogy egy közösség részévé váljunk, barátokat szerezzünk, és az életünk már soha többé ne legyen olyan, mint a ht előtt volt. Ha már nekiálltunk itt munkálkodni, beépültünk HT-Magyarország testébe, és ott ki szempillaként, ki eleven idegként, ki éltető vörösvértestként folytatta életútját. Együtt lüktetünk, együtt reszketünk, együtt élünk, éltetjük Magyarországot, vagy együtt is hullunk el könnyenként, vércseppenként, és egyszerre áll meg minden szív.
Már sokat tettél ezért a válogatottért azzal, hogy itt vagy. És ha nem is teheted meg, hogy konkrétan a szövkapnak segíts, a szurkolásod így is aranyat érhet.
Nézd meg ma este és mostantól bármikor, micsoda csoda ez a csapat, ami téged képvisel, így tiéd is!

szerző: halott

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott halott


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr81443874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása