HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.01.29. 19:01 covy

Elődöntők az ismeretlenség jegyében

Mégpedig azért, mivel az elődöntőkbe jutott négy csapat közül három eléggé ismeretlen lehet az egyszeri hetrikeseknek, és most a semmiből robbantak be a köztudatba. Az egyetlen kakukktojás az Őrmező F.C., ami pedig a másik hárommal ellentétben egy nagy múltú csapat. Szinte a magyar liga elindulása óta létezik, és mindig az első három osztály valamelyikében szerepelt, három szezonon át az NB I-ben is. A másik három csapat pedig érdekes módon szinte egyidős, valamivel több, mint három éve alapították mindegyiket.
Az elődöntőket nyugaton rendezik, Kaposváron és Nagykanizsán. Mindkét stadion 111 111 néző befogadására képes, és gondolom ez meg is fog történni holnap reggel. Ezúttal is négy olyan csapat száll harcba a kupáért, amelyek még nem nyerték meg korábban, akárcsak két szezonnal ezelőtt.

A Szivarvany SE a hatodosztályban kezdte pályáját, majd sok-sok szezon után valamint két hatodos és négy ötödös bajnoki cím után az idei volt az első szezon, amit a negyedosztályban kezdhetett meg. De a csapat nem volt megilletődött, mivel 12 forduló elteltével a második helyen áll, és még versenyben van a bajnoki címért is. Mindezt a remek kupaszereplés mellett, ami természetesen szintén rekord a csapat életében, hiszen eddig az 5. forduló volt a legjobb eredmény. Lobonc csapatának az utóbbi öt fordulóban már mindig első és másodosztályú csapatokat kellett legyőzni a továbbjutásért, így aztán szép skalpokat gyűjtött: Soft FC, Favágók FC, Mogul FC, Duriel, Albinos. A csapat ereje természetesen a középpályájában van, ehhez karácsony környékén csatlakozott két jó kis csatár, így már egy erős középső támadás is rendelkezésre áll. A szélső mint olyan nem létezik a csapatnál, csak szélre irányított csatárokkal lehet előállítani szélső támadásokat.
Ellenfele az Őrmező F.C. lesz, aki nem találkozott az első két osztályból senkivel, cserébe harmadosztályúak tömegén verekedte át magát. SZAbi csapata jobb támadóerővel rendelkezik, köszönhetően annak, hogy szélső is található a csapatban. Középpályán gyengébbnek tűnik ellenfelénél, még az utóbbi időkben vásárolt erősítésekkel is, mivel két magyar középpályás épp sérültlistán van. És mivel a régi jó kis Őrmező védelemnek ma nyoma sincs, ezért ez az elődöntő sokgólos meccset ígér, védelmek nélkül. Ebből pedig bármi lehet, de a legvalószínűbb a Szivarvany SE sima győzelme. SZAbi a szerencséjében bízhat, amiben nem szűkölködött az utóbbi időkben.
A Zagyvarékasi TC eddig az ötöd és negyedosztályban tengette életét, azokon belül is csak két csoportban. Az utóbbi szezonokban kezdett el csak bajnoki címeket gyűjteni a csapat, konkrétan az utóbbi három szezonban mindig sikerült bajnoknak lenniük, ami idén már nem valószínű, hogy meglesz, gondolom főként a kupa miatt. A kupában sem volt még hasonló teljesítményük korábban, a tavalyi 7. forduló volt a rekord. Idén három másodosztályút sikerült búcsúztatniuk, majd legutóbb pedig az NB I idei bajnokát. A csapat ereje szintén a középpályájában rejlik, de erős támadásokat is fel tud varázsolni FTC-angel a pályára. Na meg meghökkentő felállásokat is, az edzéssel sem törődve, a 2-6-2 még valahogy működött Erdo ellen, de azért kellett a sérülés is az ellenfélnél, hogy meglegyen a továbbjutás. A 0-8-2 azonban már totális csőd volt a Szolnok ellen, és csak disznó nagy mákkal lett meg a továbbjutás. Vajon ma mi bújik elő a kalapból? A Zagyvarékasi TC a legnagyobb játékosmozgást is produkálja az utóbbi időben, úgy fest mindent feltesz erre a kupaszereplésre most.
És végül lássuk az ellenfelét, a Sakkvilág csapatát, akik szintén gyűjtöttek már öt bajnoki címet a negyediktől a hatodik osztályig bezárólag. Idén pedig berobbantak a harmadosztályba, ahol eddig veretlenül vezetik a csoportjukat és meg is fogják nyerni, a feljutás is meglesz minden bizonnyal. Tavaly már a kupában próbálgatta magát, és egészen a 10. fordulóig jutott, de ott hatalmas balszerencsével kiestek. Ahogy az kell, itt is a középpálya és a középső támadás, ami dominál a csapaton belül. De meglepő módon három erős védelmet is fel lehetett fedezni például a Microwelle elleni meccsen, és akad szélső is a csapatban. Szóval talán meg tudná állítani ellenfelét szaki69, ha jól egyensúlyoz a védelem és a középpálya között, a támadásra pedig nem kell energiát fordítani. Esetleg a támadó védők helyett lehetne védekező csatárokat használni abban a szokásos 3-5-2-ben. Persze ha FTC-angel vesz valami kapust az kicsit változtat a helyzeten, de talán még úgy is érdemes megpróbálni. Érdekes meccs lehet, de valószínűleg a ZTC nyer, mivel szerencsésebb és a Sakkvilág gondolom úgysem próbál védekezni.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar kupa


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr76316818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása