HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2008.04.25. 20:02 covy

A lett meccs elé (aztán nyerjük meg)

Egy gazdátlannak tűnő csónak úszik az Északi-tengeren, távol a partoktól. Csónak, csónakocska, törékeny lélekvesztő. Ha nem a partról nézzük, hanem sirály képében ráközelítünk, mégis életet fedezünk fel. Először csak a hosszú evezőlapátok tűnnek elő, aztán a tengeri ködből kiválik a magyar és a lett szövetségi kapitány alakja is.

Az arcukat nem látjuk, de néhány beszédfoszlányt elcsípünk, és hallatszik, hogy a társalgás cseppet sem könnyed. A hangulat csak a felszínen oldott, barátságról itt szó sincs.

Most éppen DD beszél. Elmondja, hogy azért hívta ellenfelét erre a találkára, mert lát esélyt a megegyezésre. Aztán vázolni kezdi, miként képzeli a laza játékkal kivívott 1-0-ás magyar győzelmet, amivel mindkét csapat jól járna. „Szóval a csatáraid magyar lányokkal hancúroznak a Ritz-ben, este 8-tól. Elintéztem. Na?”
Közben az uzsonnáskosárban turkál, sonkás szendvicset keresgél a szalámisak helyett. Megnyugszik, mikor kitapintja a zsömlék közt a jéghideg VZ61 skorpiót, amit kissherceg készített oda neki. Egyébként a szendvicseket is ő kente meg.
Egyelőre a fütyülős baracknál marad. Átnyújtja, cserébe fekete kenyér héjából erjesztett vodkát kap.

A lett kapitány arckifejezése borús, mint a láthatár. Azt mondja, nem fog kibaszni az észtekkel, ezért hajtani szándékozik. De kéne neki a csapatszellem is. Kerek perec megmondja, hogy viszolyog ettől a helyzettől, hogy most velünk kell megegyeznie. Azt mondod, menjen az ilyen a picsába? Hát tudod, kajakra egyetértek. Na de várjá’, még hozzáteszi a végén, hogy a csatárai sokkal szívesebben hancúroznának magyar fiúk között, a meccsen. A rigai lovardában beszéljen így ez a hülyegyerek, ne a mi szövkapunkkal egy csónakban, amit csak most találtam ki!

DD megint győzködni kezdi. Az egygólos magyar siker mindenkinek jó, mondja, közben arra gondol, de jó is lenne néggyel megütni ezeket a balti kóklereket. A lett hümmög, dörmög, semmit sem szól.
Így telt hát a délután a tengeren. Alkonyodni kezd, ideje lenne kievezni. Sirályrajok telepednek köréjük a vízre, miközben bíborvöröses színben pompázik az égbolt, ahogy a fellegek mögül alábukik a nap.

DD megint a kosarában keresgél. Közben nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy inkább az evezőlapáttal segíti a tengerbe a büszke lettet, és ha ez nem a tenger lenne, hanem egy fürdőkád, még egy hajszárítót is utánadobna. Szurkolj neki, hogy legyen lelkiereje váratlant húzni és a lettek torkának ugrani akár ma este is!

szerző: halott

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott halott


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr34443878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása