HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2007.10.17. 16:01 csajszi_

Hattrick Wiki – lassan magyarul is

Ugyan nem nekem kellett volna írnom róla, de úgy gondoltam, megpróbálom, és előmerészkedem egy saját írással a blogra.

Először is: mi az a Hattrick Wiki? A Wikipediához a nyílt, szabadon szerkeszthető enciklopédiához hasonló, szócikkeket tartalmazó oldal, amely egyrészt a Hattrickről mint játékról tartalmaz többé-kevésbé hasznos információkat (lásd kicsit lejjebb), másrészt – és ez a lényege – bárki szerkesztheti vagy új szócikkekkel bővítheti: vagyis a Wiki mindenkié.

A HT Wiki jelenleg – az éppen formálódó magyarral együtt – 13 nyelven (angolul, csehül, franciául, héberül, hollandul, kínaiul, lengyelül, németül, olaszul, oroszul, spanyolul, valamint szlovákul) érhető el.

A Wiki fordításának ötlete tulajdonképpen az enyém volt, de fogalmam sem volt, hogyan fogjak hozzá. Aztán Covyy feldobta a magyar fórumon, és hirtelen rengeteg segítő akadt, aki részt akart venni a megvalósításában. Nekik ezúton is köszönöm. Jelenleg 8 fordítónk van (ábécében: astratech, DonDefensor, Firebazs, hoopy_1986, Minuszmiki, Shrieker, vzsot, valamint jómagam), a technikai hátteret pedig Covyy biztosítja, akit szintén köszönet illet érte.

A Wiki mint oldal remélhetőleg a magyar nyelvű HT-társadalom segítségére lesz majd, bár éppen a legfontosabb oldalakon kevés, közismert (= a szabályzatból való) vagy elavult az infó (így ezeket a fordítás során frissíteni, vagy akár törölni kell), viszont számos kis „ínyencség” is szerepel az oldalon, amelyek esetleg még a régi játékosok számára is tartogathatnak érdekességeket.

A fordítás jelenleg mintegy a felénél jár, de mindig jól jön egy segítő kéz. Úgyhogy továbbra is szeretettel várjuk a lelkes fordítókat, esetleg lektorokat, akik segítenek magyarra ültetni az oldalakat, összenézni a szövegeket, kisimítani az egyenetlenségeket, frissíteni, esetleg helyesbíteni az adatokat.

Az eredményt itt tudjátok megtekinteni.

Hogy mikorra végzünk vele? Nem tudom pontosan; de ha az eddigi ütemben haladunk, akkor még egy hónap kell rá. Ti azonban már most használatba vehetitek. A Wiki azonban sohasem lesz kész – az új, 2007. október 8-án bejelentett változások, a hamarosan frissülő szabályzat, valamint a Ti, felhasználók megfigyelései, szemfülessége, leleményessége folytán mindig akad bele írnivaló. Úgyhogy kérlek, érezzétek a sajátotoknak, bővítsétek, formáljátok, szerkesszétek!

Tudjátok: a Wiki mindenkié.

1 komment

Címkék: ajánló


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr57199252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esoxxx 2007.10.17. 16:46:30

Figyelemmel követem a HT wiki fórumotokat,nemsemmi amit csináltok,és amilyen ütemben.Csak így tovább!És talán nem csak a magam nevében ,hanem mások nevében is mondhatom: Köszönjük!
süti beállítások módosítása