HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2007.08.15. 18:00 blaskoa

NB1 - az első negyed után

Gyorsan eltelt az idei szezon első negyede, itt az ideje áttekinteni az eddig történteket. Természetesen még semmi nem dőlt el, de kezdenek körvonalazódni az idei szezonra vonatkozó erőviszonyok. Azt már bátran ki lehet jelenti kik azok, akik idén nem a bajnoki címért harcolnak majd.
Az áttekintést hátulról kezdem, hogy a végére maradjanak a legizgalmasabb kérdések.

8. Albinos 0p
A bajnokság elején - pénzügyi okokra hivatkozva - eladta a fél csapatát. Aztán a 2. forduló előtt meggondolta magát, gyorsan vásárolt néhány játékost, és azóta is érkezett még egy új legény. Ennek ellenére mind a négy meccsét elveszítette. A védelme teljesen eltűnt, egy nem túl hatékony AO csapat lett magas fizetéssel. Nagy meglepetés lenne, ha ezzel a kerettel ez után a kezdés után benn tudna maradni, bár otthon nehéz lesz megverni. Jelenleg tehát se csapat nincs, se eredmények, de a pénz sem gyűlik. Érdekes koncepció.

7. Zamárdi FC 3p
A körülményekhez képest azt lehet mondani jól szerepel a csapat. Már a bajnokság legelején is csak 10 mezőnyjátékosa volt, ehhez jött még hogy - pénzügyi okok miatt - el kellett adnia még egy középpályást. Maradtak 9-en, előtérbe került egy igazi veterán hátvéd, aki magabiztosan tudja a 4,5 csillagot. Viszont a kapus és az egy szem védő jó formájának köszönhetően már egy ragyogó középső védelemmel kell szembe nézni az ellenfélnek. Nem is csúnya. Tehát maradt 9 játékos, amiből gyorsan lesérültek még ketten. Ezután nem lehet csodálkozni azon, hogy az első 3 fordulót el is bukták, utána viszont sikerült legyűrni a Durielt, így legalább a remény megmaradt. De nagy pénzben továbbra sem fogadnék a bennmaradásukra.

6. Duriel 3p
Úgy kezdte a szezont, mintha csak az előző írásomat akarta volna igazolni. Egyből elveszítette a két fővárosi derbijét (Favágók, Atomkakas), majd - a szerencsének is köszönhetően - otthon sikerült legyőrnie a garristopot. Ezután jött a fent említett vereség a Zamárditól. Tehát a csapat hozza a tavalyi formáját; bukja a derniket és az idegenbeli meccseket, és hozza a hazaiakat. Ez a teljeseítmény szvsz idén is osztályozót érhet.

5. garristop 4p
Kremo jelenlegi helyzete kicsit csalóka. Egyrészt a sorsolás szeszélye folytán eddig neki 3 idegenbeli meccs jutott, továbbá Olaf sem segítette még idén. Egy nagyon értékes győzelemmel nyitott a Mogul otthonában. Ezután jött a Favágók elleni hazai meccs, ahol kicsit megijedt Ede újonnan vásárolt kapus-monsztájától, és egy védekező felállást választott a meccsre. Az értékelések alapján járt volna a 3 pont, de Olaf nem volt kegyes, és egyet a vendégeknek adott. A Duriel ellen is simán járt volna az 1 pont, azonban Olaf ismét nem volt kegyes hozzá. A 4. fordulóban - az elkövetkező könnyebb meccsekre való tekintettel - a MOTS-szot is bevállalta az Atomkakas ellen idegenben, de Olaf (4 meccsből 3-szor!) ismét kremo ellen volt. A bajnokság még nincs elveszve, 6 pontos hátrányt simán le lehet dolgozni, de túl sokszor megbotlani már nem szabad.

4. Mogul FC 6p
Közepes szezont fut eddig Zolaa. Egy hazai vereséggel kezdett kremo ellen, majd hozta a 2 "kötelező" győzelmet (Zamárdi, Albinos). Legutóbb egy rangadót játszott a szokival idegenben, és noha ő is nyerhette volna a meccset végül nem sikerült ponttal távozni. Nekem meglepetés lenne ha ennél feljebb tudna lépni, nincs meg az igazi átütőerő a csapatban, viszont a semleges edzővel megtámogatott védelemnek köszönhetően az idegenbeli meccseken is mindig eséllyel száll harcba a pontszerzésért.

3. Tóth Műhely 10p
Eddig nagyon szép az újonc teljesítménye, csak a rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorult le a dobogó lemagasabb fokáról. Az összkép azonban nem ennyire rózsás. A sorsolásnak köszönhetően 3 hazai meccset játszhatott. Az ezeken megszerzett 7 pont igen szép teljesítmény (Zamárdi, Atomkakas, Mogul), csak a bajnokcsapat tudott ponttal távozni egy impozáns 6-6-ra végződő találkozó után. Ráadásul az Albinos ellen idegenből is sikerült elhozni a 3 pontot. Ha innentől kezdve csak a hazai meccseket hozza a csapat, már nem lesznek kiesési gondjai. És hogy miért beszélek kiesésről egy eddig veretlen csapatnál? A válasz egyszerű, szokinak sikerült kiesni a kupa 5 fordulójában, ez pedig nagyon nagy hátrány, bár náhány forduló múlva valószínűleg még csatlakoznak hozzá további csoporttársak is. Egyelőre törheti a fejét, hogy melyik a nyerhető meccs, és melyiket kell beáldozni a magas TS fenntartása miatt. Persze az opcionális védekező edzője miatt azért idegenben sem kell félteni a csapatot, szinte mindenkit képes vastagon levédekezni. Érdekes lesz a csapat további sorsa.

2. Favágók FC 10p
Az a szezon egyelőre a Favágókról szól. Már erőteljesen látszódik az átadásedzés eredménye, iszonyatos középső támadást tud. Továbbá egyedül nála vannak fiatal középpályások, így őt sújtják legkevésbé a bevezetett erőnlét-változások. Ehhez jön még, hogy eddig szinte tökéletesen szerepel. Derbigyőzelem a Duriel ellen, és bravúr pontszezés a garristop otthonában. Ezután jött a 2 "kötelező" meccs (Albinos, Zamárdi). Ezeken nem annyira a győzelem ténye, mint inkább a mutatott teljesítmény lehet ijesztő a többiek számára: 384-es hatstats otthon, 346 idegenben. Mondjuk egy-egy pozitív időjárás SE megdobta az értékeket. Nagy meglepetés lenne, ha idén sem sikerülne a dobogón végeznie, sőt joggal pályázhatja meg a bajnoki címet. Ráadásul a jövőre vonatkozóan is neki vannak a legjobb kilátásai a fiatal csapata miatt.

1. Atomkakas 10p
Albin feladott meccse megadta az alaphangot a szezonra. A Duriel ellen sikerült megnyeri a nagyon fontos derbit, a meccs sokkal szorosabb volt, mint amit a végeredmény mutat. Ezután jött egy nagyon fontos idegenbeli pontszerzés a Tóth Műhely otthonában, majd egy szerencsés hazai győzelem kremo ellen. Tehát eddig nem hibázott a csapat. Kérdés viszont, hogy hogyan bírja a keret a terhelést, ugyanis a bajnoki és kupameccsek mellett a HM-ben is helyt kell állni a csapatnak. A heti 4 meccs pedig nagyon sok, 1 középpályás már ki is dőlt. Csábító a nemzetközi sorozat nyújtotta kánaán, a pénzre nagy szüksége lenne a gárdának (az egyik legszegényebb NB1-es alakulatról van szó), de ugyanígy bajnokság végén osztandó 255 millióra is. Csak nehogy két szék között a pad alatt találják magukat...

A végére jön egy kis pénzügyi átekintés a gárdákról. Egyedül a Mogulnak van igazán számottevő vagyona (majdnem 2 milliárd). Van 3 gárda (Duriel, Atomkakas, Zamárdi), aki napról napra él. A kétheti mérlegük közel nullszaldós, de ha valamelyik játékosuk kidőlne, újat igazolni ők már nem tudnak. A maradék 4 gárda (garristop, Tóth Műhely, Albinos, Favágók) jelentős tartalékkal rendelkezik (300-500 millió) ahhoz, hogy pótolni tudjanak egy-egy átmenetileg kidőlt játékost, de számottevő erősítésre nem lehet számítani.

A fizetések tekintetében nem ennyire heterogén a kép. Az mindenesetre érdekes, hogy a tavalyi szezonhoz képest mindegyik csapat sokkal visszafogottabb e téren. Egyedül a Tóth Műhely lóg ki, ő is lefelé, tehát csődbe idén senki sem fog menni.

1 komment · 1 trackback

Címkék: nb1


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr43140835

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: judi online 2018.05.19. 23:02:13

Schwinn Csepel kerékpár - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lars-Henriksen 2007.08.15. 23:28:42

Kiváló, nagyon érdekes összegzés.
Köszi és gratula hozzá!
süti beállítások módosítása