HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2007.08.08. 23:29 covy

U20 választások szerte a világban

Két hete értek véget a választások a 118 HT országban, ezek közül ugyebár a 4 új országban rögtön két csapatnak kellett kapitányt választani. Ez máris 122 választás, lássuk hol milyen érdekességek történtek. Kezdjünk azzal, hogy a 114 lehetséges országból 32-ben nem választottak új kapitányt, hanem ugyanaz maradt, aki az előző ciklusban is vezette a csapatot.

Továbbá például Norvégiában 2 ciklus kihagyása után tért vissza Niero, aki legutóbb egészen az aranyig vezette a norvég U20-as csapatot. Az utána következő izraeli VB-n éppen a magyar csapat ejtette ki őket a 2. fordulóban, a malajziai VB-re pedig már ki sem jutott a norvég válogatott. Ezeknél most biztos jobb eredményt várnak a visszatérő kapitánytól. Nézzük kik a legkiszoríthatatlanabbak a székükből. Zsinórban harmadszor választották meg a marokkói kapitányt, akinek a HT csapata még 1 hónapos sem volt az első választási győzelme idején. Szinte teljesen ugyanez a helyzet Elefántcsontparton is, annyi különbséggel, hogy ott nem is hazai az illető, hanem egy „gyarmatosító” francia, akinek eddig a hazai bajnokságában még nem sikerült sokat alkotnia. További triplázó kapitányok találhatóak még Andorrában, Boszniában, Örményországban, Hongkongban és Skóciában. Hongkongban is norvég uralom van, ronnyhul igázta le az országot, harmadik ciklusát kezdte az U20 csapat élén, és emellett a nagyválogatottat is 2 ciklus óta irányítja, tehát az utóbbi 5 választást nyerte, és most is elég fölényesen, szóval legfeljebb csak ő szabhat határt majd ennek a sorozatának. A lengyel gr33nbag-et immár negyedszer választották meg Grúziában, és ő is nagyon fölényesen nyert. A jelenlegi csúcstartó pedig a szlovák admoj, aki immár ötödik ciklusát kezdte meg hazájában, és szerintem rá is vonatkozik az, ami az előző két illetőre.

A legtöbb szavazatot az olasz Pennywise80 gyűjtötte hazájában, 1506-ot. A képzeletbeli dobogóra felfért még a német -Nirk- 1383, és a portugál Sunfire 1172 szavazattal. Természetesen volt olyan is, ahol mindössze egyetlen jelölt kapott szavazatokat, méghozzá Jamaikán, Kambodzsában, Örményországban és Trinidad&Tobagó. És olyan is előfordult néhány helyen, hogy azonos szavazatszámot gyűjtött két jelölt is, ilyenkor az nyer, akinek régebbi a HT csapata. Ezúttal ilyen Kuvaitban, Jemenben, Kenyában, Mongóliában és Szaúd-Arábiában fordult elő.

Érdekesen alakult az angol választás is, itt a későbbi győztes visszautasította a jelölést, és ennek köszönhetően a 2. legtöbb szavazatot kapó lett a kapitány. Felbukkant Angliában Pirats is, a rutinos lett kapitány, de csak a 3. helyre tudott befutni. Ő volt már korábban egyszer lett U20-as kapitány, továbbá 1-1 alkalommal fehérorosz felnőtt és U20 kapitány is. Ezúttal sem kellett sokáig bánkódnia az angol kudarc miatt, hiszen pár nappal később Lettországban felnőtt válogatott választásokat is tartottak, amit megnyert, így egy szezonon át megint nem fog unatkozni. Azt pedig talán csak ő tudja, hogy a szezon végén hol fog próbálkozni. Lettországban egyébként azért tartottak most felnőtt választást is, mivel az előző kapitány kilépett a HT-ből. És ha már itt tartunk a lett U20-at is egy nagyon rutinos kapitány fogja irányítani mostantól, mégpedig Scrolllock. Róla azt érdemes tudni, hogy korábban zsinórban négyszer volt a felnőtt csapat kapitánya, ezúttal kicsit stílust váltott, és csak szoros versenyben tudott nyerni. Ez azonban őt sem akadályozta meg abban, hogy ringbe szálljon a már említett felnőtt választáson, de ott Piratstól kikapott. Képzelem mennyire élvezheti a helyzetet a rendszeresen mögöttük végző 3-4 másik jelölt. Mexikó (az előző U20-as VB ezüstérmese) svájci kapitánya, Morelos is nagyon népszerű volt, újra akarták választani, de ő nem hagyta és visszautasította a jelölést, így Mexikóban is a 2. legtöbb szavazatot kapó lett a győztes. Emellett hazájában is 3. helyre tudott befutni a visszautasított jelölésével. További érdekesség Svájcban, hogy az aranygenerációt építő előző kapitányt nem választották újra, hogy végigvigye a tervét, bár csak 11 szavazaton múlt, de egy hölgy megverte őt.

Lássuk mi történt az új országokban. A Brunei Szultánság nagy lendülettel indult a HT-ben, máris több mint 60 felhasználójuk van, ami elég meglepő egy friss országtól. Az U20 választásokat egy hazai játékos nyerte mindenféle kampány nélkül, és azóta sem túl aktív a fórumon. A felnőtt posztot pedig a román GM-Ady foglalta el, aki nem túl meglepő módon az Államokban tanul jelenleg. Ghánában szintén hazai győzelem született az U20 választáson, és kampány nélkül. A másik posztot itt egy szerb szerezte meg. A helyzet nagyjából ugyanaz, mint az előző országban. Kambodzsában fordított a helyzet, itt a felnőtt posztot szerezte meg a hazai csapat, az U20 poszton pedig MD-JakobTrier bukkant fel. Ő sem egy ismeretlen figura, korábban már volt háromszor a dán és egyszer a japán válogatott kapitánya is, mivel ő egy Japánban élő dán. Mozambikban is az eddigi felállás valósult meg, az U20-nál hazai, és a felnőtteknél egy német nyert, nem más, mint Paris_Hilton személyesen.

És akad itt még pár kapitány, aki halmozza a válogatottakat, nézzük például Mongóliát, ahol ezúttal a svájci Phoby tudott győzni, aki korábban 2 alkalommal irányította a svájci válogatottat is. Gondolom nem véletlen, hogy pont ott, ahol az előző kapitány is svájci volt. Halmozónak számít az Ománi kapitány is, aki korábban két felnőtt választást nyert már meg, és ezúttal bevállalta mellé az U20-at is. Na de mégis a legnagyobb megszállottat a végére hagytam, aki nem más, mint captain-moonsje. A belga illető korábban négyszer volt belga kapitány, és jelenleg a második ciklusát tölti Dél-Afrikában. Gondolom már unta a tét nélküli meccseket, ezért most megnyerte a belga U20 választást, így először irányítja az ifiket karrierje során. Egyébként 2004. március 9. óta nem volt válogatott csapat nélkül.

Még pár mókás részlet. Bulgáriában HT-Johan egészen 18 szavazatig jutott el a mókás kedvű szavazók jóvoltából, és ezzel 6. lett. Óceániában HT-Tjeckent favorizálták a felhasználók, neki 10 szavazat jutott, ami egész a 3. helyig röpítette őt, és ráadásul valószinűleg nem is tudott róla, mert nem utasította vissza. Franciaországban pedig az első 10 helyezettből heten visszautasították a jelölést!

Nos, végül összegzésképpen 118 országból 33-ban külföldi U20 kapitányt választottak. Gondolom nem túl meglepő, hogy belgából van a legtöbb, szám szerint 6 (Kuvait, Jemen, Banglades, Kenya, India, Omán), utánuk jönnek a portugálok 4 győzelemmel (Angola, Kirgizisztán, Örményország, Zöld-foki Köztársaság), majd pedig a franciák 3-mal (Elefántcsontpart, Nigéria, Szenegál). Két győzelmet jegyezhettek az argentinok, lengyelek, németek, norvégok, svájciak, svédek; és egyet az amerikaiak, dánok, írek, japánok, olaszok, óceániaiak, spanyolok és törökök. Talán a legérdekesebb, hogy Észak-Írországban egy ír győzött. Nálunk pedig szerencsére magyar, sok sikert discretnek!

3 komment

Címkék: választások u20


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr28135655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissherceg 2007.08.09. 18:06:14

kik ezek a balga Belgák hogy nem meglepő hogy 6 kapitányuk is van? Moonsje holdudvara?

úgylátom van még 2 magyar is: Ronnyhul, aki csak finnugor lehet és GM-Ady végre, lehet hogy Endre?

covy 2007.08.10. 01:02:02

Hát, ezek a belgák szeretnek mindenhol feltűnni, nagy stábokkal meg mindennnel, és mindenhol nyerni akarnak.
Az eszközökben sem válogatnak, szívesen fizetnek is a szavazatokért.
Ady az Adrianból jön, és nem valószinű h magyar, hisz akkor gondolom nem lehetne GM, meg nem románul játszana.

kissherceg 2007.08.10. 10:57:23

hajaj ez a román ez nagyon gyanús, biztos erdélyi magyar;)
süti beállítások módosítása