HTML

hattrickmania

Címkék

Friss topikok

2007.08.13. 19:31 blaskoa

Hattrick Masters 6.1

Lezajlott a bajnokság 4. fordulója, így mind a tizennégyezer aktív magyar felhasználó feszülten várja a 6. alkalommal megrendezendő Hattrick Masterst. Vagy nem... A lassan egész szép múltra visszatekintő nemzetközi versenysorozat egyelőre a HT mostohagyereke. Amíg nem volt, addig rendszeresen visszatérő téma volt a globalon a szükségessége. Jelenleg viszont a résztvevőkön kívül csak nagyon kevés embert érdekel a sorozat, talán ha kiforrja magát a HT új rendszere és nem csupa divine-tricker vesz részt a versengésben, akkor tényleg azt a célt fogja szolgálni, amiért létrejött.
A mostani előzetesek célja a résztvevő magyar csapatok és aktuális ellenfeleik bemutatása, továbbá egy kis esélylatolgatás.
A HM újonc magyar kupagyőztes Avangarde FC az első fordulóban nem kapott ellenfelet. Ez első hallásra jól is hangozhat, azonban nincs kellemesebb, mint egy potya meccs az első fordulóban egy 5 szezonos ország bajnoka ellen. Tudvalevő, hogy Mocsai egy apró divine tricknek köszönhetette kupagyőzelmét is. A jelenlegi kerete sajnos nem elég erős egy kiugró eredményhez, de szerencsés sorsolással a 4. forduló közel sem elérhetetlen cél.
A magyar bajnok Atomkakasnak ez már a 3. HM szereplése. A bemutatkozása anno nem sikerült a legfényesebbre, ennek alapvetően két oka volt: Egyrészt még a csapatépítés időszakát élte a gárda, így a szebb jövő érdekében kvázi fel lett áldozva a HM szereplés. Másrészt a sokkal jobb erőkből álló, négyszeres román bajnok DINAMU került az útjába, és ez túl nagy falatnak bizonyult.
Tavaly volt a második szereplés, ez már sokkal szebb volt, de meg sem közelítette a "hőskori" Fehérvár (negyeddöntő), illetve garristop (elődöntő) menetelést. Az első fordulóban erőnyerő volt, a második körben egy panamai gárdát sodort az útjába Olaf, így különösebb erőfeszítés nélkül lehetett a 3. kör elé tekinteni. Itt a regnáló dél-koreai kupagyőztessel kellett megmérkőznie, és az idegen régió ellenére összejött a továbbjutás. Sokáig nem lehetett örülni, a svéd divine-tricker kupagyőztes (későbbi HM-döntős) IFK Ninweborg már a végállomást jelentette. Otthon lett volna esélye, de mivel idegenben kellett játszani, így lényegében már a sorsoláskor eldőlt a továbbjutás sorsa. A meccset sikerült szorossá tenni, így a vereség után a tavaly előtti (Hapoel Nahariya) és a tavalyi (ezt a meccs pillanatában még nem lehetett tudni, AC Ziky team) HM győztes menedzsere is gratulációját fejezte ki a szép eredményért. Sovány vigasz.
Idén már az első fordulóban bakapcsolódik a csapat a küzdelmekbe. Az ellenfél a kétszeres bajnok, egyszeres kupagyőztes kanadai gárda, a PoCo Magpies lesz. Nagyon erős ellenfél, akinél a kassza is tele van. Tavaly a legjobb 16 közé jutottak, ahol a későbbi győztes cseh csapat tudta megállítani őket. Már a jövő HT-engine-nek építi a csapatot, nem csupa veteránnal van tele a keret, hanem "fiatal" játékosok kapják az átadásedzést. A keret is nagyon széles; 5 hátvéd, 4 csatár és másfél szélső mellett azonban csak 5 és fél IM van. Ráadásul az egyikük sérült is, így a legfontosabb csapatrészben kicsit szűk a válogatási lehetőség. Bár ez csak nézőpont kérdése, hiszen mivel eléggé konzervatív menedzserről van szó, akkor sem küldene pályára több IM-et, ha mindenki egészséges lenne. A felállásában csak egy kérdőjel szerepel. Vajon szimmetrikus védelmet hoz, vagy 2 CD, 1 WB-s felállást hoz a klasszikus 1 szélsős 3-5-2-höz. A régióhátrányának köszönhetően középpályán nem lesz partiban a hazai csapattal és remélhetőleg ezt hátrányt a védekező edzővel megtámogatott védelmével sem tudja kompenzálni. Ehhez jön az Atomkakas xp előnye, a több speces játékosa, és a több jó büntetőrúgója, amik egy szoros meccsen nagyon fontos tényezők lehetnek.
Ha Olaf otthon marad, akkor két magyar csapat várhatja a következő kör sorsolását.

1 komment

Címkék: masters


A bejegyzés trackback címe:

https://hattrickmania.blog.hu/api/trackback/id/tr33139173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

covy 2007.08.15. 02:08:17

Grat a továbbjutáshoz (mindkettőtöknek)!

A következő kört is meg kell oldani úgy látom.
süti beállítások módosítása